Φτιάξτε μόνες σας κολιέ με κόμπους



Θέλετε να αποκτήσετε ένα υπέροχο κολιέ με κόμπους, χωρίς να ξοδέψετε ούτε ευρώ; Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε ένα boho γυναικείο κολιέ για να απογειώσετε το καθημερινό σας look σου

 


Πώς να φτιάξω κολιέ με κόμπους;


Τα μόνα υλικά που θα χρειαστείτε είναι ένα παλιό μακρύ Τ-shirt και το ψαλίδι σας. Γι' αυτό το χειροποίητο κόσμημα, καλύτερο θα ήταν να χαρησιμοποιήσετε αντρικό μπλουζάκι.


Αρχικά, πάρτε το ύφασμα και κόψτε 4 λωρίδες 2,5 μέτρων και 8 των 1.80 μέτρων. Αν δε βρείτε κατάλληλο μπλουζάκι, φυσικά μπορείτε να προμηθεύτειτε λωρίδες υφασμάτων από τα ειδικά καταστήματα.



Πώς να φτιάξετε την πρώτη σειρά του κολιέ



Πάρτε τα 4 μακριά κομμάτια, διπλώστε τα στη μέση και κάντε έναν κόμπο, όπως φαίνεται στη φωτογραφία. Στη συνέχεια, σταθεροποιήστε το.





Τώρα θα έχετε 8 λωρίδες, που θα χωρίσετε σε 4 γκρουπ. Πάρτε την τρίτη και περάστε την πάνω από τη δεύτερη και κάτω από την πρώτη, σα να κάνετε πλεξούδα. Τώρα, πάρτε τη λωρίδα δύο και περάστε την πάνω από την τρίτη και κάτω από την τέταρτη.




 


Θα συνεχίσετε την ίδια διαδικασία προς τα κάτω, μέχρι να φτάσετε τους 12 κόμπους. Στο τέλος, κάντε έναν απλό κόμπο, μετρήστε 11 εκατοστά και κάντε άλλον έναν. Τις ουρίτσες που περισσεύουν, αν είναι μακριές, τριμάρετέ τες και κάντε απο ένα κομπάκι σε κάθε λωρίδα. Έτοιμη η 1η σειρά!



Δεύτερο και τρίτο μέρος του χειροποίητου αξεσουάρ







Ξεκινάτε και τοποθετείτε τις 4 λωρίδες στο 2ο κόμπο της πρώτης σειράς και κάνετε το κλασσικό knot. Χωρίζετε τις λωριδούλες πάλι σε γκρουπ και ξεκινάτε να πλέκετε.



Η μόνη διαφορά εδώ είναι ότι η γραμμή 2 θα περνάει αυτή τη φορά μέσα από κόμπους! Συνεχίστε το πλέξιμο μέχρι να φτάσετε στο τέλος των αρχικών κόμπων και δέστε τις άκρες.



Στη συνέχεια, θα πάρετε τις εναπομείνασες 4 λωρίδες και θα επαναλάβετε τη διαδικασία.



Το μόνο που μένει τώρα είναι να πάτε σε έναν καθρέφτη και να αποφασίσετε το μήκος της κατασκευής σας.

Καλοφόρετο το νέο χειμωνιάτικο κολιέ σας!


Πηγή:
www.ediva.gr